Page 1 of 1

[SOLVED] Inter-Audio App and Tempo Issues

Posted: Tue Sep 17, 2019 1:25 pm
by sten2020
Hi, I've been facing something weird and can't figure out what's causing it...
Im using Cubasis 2 on iPad Pro 12.9 2017.

So, when I hit record in Cubasis while connected to any interapp audio app, the tempo in that app suddenly goes down and slowly comes back to the project tempo in 2-3 seconds. So you can imagine, it's been impossible for me to record any synth or drums that have anything to do with tempo using the inter-app feature.
I've also tried using Audiobus 3 to connect apps, same issue occurs.

Ive tried using different synth apps, same issue happens in all of them.

Thanks :)

Re: Inter-Audio App and Tempo Issues

Posted: Tue Sep 17, 2019 2:16 pm
by LSlowak
sten2020 wrote:
Tue Sep 17, 2019 1:25 pm
Hi, I've been facing something weird and can't figure out what's causing it...
Im using Cubasis 2 on iPad Pro 12.9 2017.

So, when I hit record in Cubasis while connected to any interapp audio app, the tempo in that app suddenly goes down and slowly comes back to the project tempo in 2-3 seconds. So you can imagine, it's been impossible for me to record any synth or drums that have anything to do with tempo using the inter-app feature.
I've also tried using Audiobus 3 to connect apps, same issue occurs.

Ive tried using different synth apps, same issue happens in all of them.

Thanks :)
Hi sten2020,

Thank you for your message.

Please give it a try to shut off your iPad, followed by a restart.
If the problem persists, please let us have an exact repro following the steps below.

Thank you for your help!

Best,
Lars

Bug Reporting Form

1. Summary/Title
(Provide a short but descriptive sentence that summaries the issue or feature request)

2. Description
(Provide a detailed description and list the step by step process to reproduce the issue to help the team to understand and reproduce the problem)

3. Expected Results
(Describe what you expected to see)

4. Actual Results
(Describe what you actually saw)

5. Environment
(Count the hardware and software including version numbers being used)

Re: Inter-Audio App and Tempo Issues

Posted: Sun Sep 22, 2019 5:07 am
by sten2020
Force restarting and restarting after quitting all the apps seems to have solved the problem for now. thanks.

Re: Inter-Audio App and Tempo Issues

Posted: Wed Sep 25, 2019 10:53 am
by LSlowak
sten2020 wrote:
Sun Sep 22, 2019 5:07 am
Force restarting and restarting after quitting all the apps seems to have solved the problem for now. thanks.
Hi sten202,

Thanks for the update.
I'm glad to hear that restarting and quitting all apps seem to have solved the problem.

Best,
Lars