Bug cubasis in background mode

Post Reply
Pejman
Junior Member
Posts: 107
Joined: Fri Oct 02, 2015 1:05 pm
Contact:

Bug cubasis in background mode

Post by Pejman » Fri Apr 12, 2019 7:53 pm

Hi

Cubasis in background mode will be off after 20 minutes even when i am using core midi connect to cubasis , cubasis will be disconnect and instruments will be silent .
1, create one midi track
2, for midi in route select all midi or another arpeggiator or sequencer app .
3 , I put cubasis in background mode.
4, play with another app that’s connected to cubasis via core midi .
Result after about 20 minutes cubasis will be disconnecting and sound of instruments in cubasis will be silent .
I have to return to cubasis for re connecting.

Best
Pejman

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 2646
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Bug cubasis in background mode

Post by LSlowak » Mon Apr 15, 2019 11:02 am

Hi Pejman,

Thanks for your message.
Do you have "Background Audio" activated on Setup/Audio?

Thanks
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

Pejman
Junior Member
Posts: 107
Joined: Fri Oct 02, 2015 1:05 pm
Contact:

Re: Bug cubasis in background mode

Post by Pejman » Mon Apr 15, 2019 12:07 pm

Hi lars
Yes it is activated . I hear sounds in background mode but after about 20 minutes sounds will be off.

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 2646
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Bug cubasis in background mode

Post by LSlowak » Mon Apr 15, 2019 2:50 pm

Hi Pejman,

Thanks again for your message.
We're able to reproduce the issue and added a bug report.

For now, please use the following workaround:
Enable recording or connect to Audiobus. Cubasis doesn't turn the audio engine off of one of these things is true.

Best wishes,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

Pejman
Junior Member
Posts: 107
Joined: Fri Oct 02, 2015 1:05 pm
Contact:

Re: Bug cubasis in background mode

Post by Pejman » Thu Apr 18, 2019 9:45 am

Hi
Thanks for help
In addition , Happens this bug when cubasis is in playback too . When I play my project in loop mode playback and cubasis is in background and ipad is lock screen mode this bug happens.

Best

Post Reply

Return to “Cubasis”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest