Cubasis 2 and Korg's inter-app audio

Post Reply
Nikarusbass
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Feb 03, 2019 4:14 pm
Contact:

Cubasis 2 and Korg's inter-app audio

Post by Nikarusbass » Sun Feb 03, 2019 4:25 pm

Hello everyone!
Recently I bought Cubasis 2 in the hope of using inter-apps audio. Unfortunately Cubasis can't find apps such as Module or Gadget by Korg. But actually it found some other apps which can be used as inter-apps. So, I wanted ask,is it possible to use this kind off audio application? Or Cubasis categorically doesn't work with Korg's applications?

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 2637
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Cubasis 2 and Korg's inter-app audio

Post by LSlowak » Tue Feb 12, 2019 9:41 am

Hi Nikarusbass,

Cubasis supports all kinds of IAA types:

• Effects can be set as insert or send effects
• Instruments are assigned to a MIDI track and automatically receive MIDI from Cubasis
• Generators are inputs for audio tracks

Important
It always depends on the app manufacturer what type of nodes are available.

Given your example it seems that Korg does not provide MIDI compatible IAA instruments.
That's why they do not appear in the list, when a MIDI track is selected.

These are the steps to use the Korg instrument apps in Cubasis via IAA:

- Create an audio track
- Open the Routing tab in the inspector
- Tap "Mono input"
- Choose "Inter-App" in the Audio Inputs pop up
- Choose the desired Korg instrument apps from the list
...

Please find more information about IAA right here:
viewtopic.php?f=183&t=1045511

In general, Apple's Audio Unit format works more straight forward and many app vendors updated their instruments to be compatible to this standard.

Hope that helps!

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

642carl
New Member
Posts: 37
Joined: Wed May 11, 2016 11:22 pm
Contact:

Re: Cubasis 2 and Korg's inter-app audio

Post by 642carl » Wed Feb 20, 2019 2:33 am

It doesn't seem that Module or Gadget are supported by Korg for IAA, I have both on my iPad.
However, the excellent Korg iM1 does have IAA support and I've used it extensively, purchasing the "all M1 cards" option gives a huge amount of great sounding synth patches.

I hope Korg will someday update this app to use AU as well..

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 2637
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Cubasis 2 and Korg's inter-app audio

Post by LSlowak » Wed Feb 20, 2019 10:12 am

642carl wrote:
Wed Feb 20, 2019 2:33 am
It doesn't seem that Module or Gadget are supported by Korg for IAA, I have both on my iPad.
I hope Korg will someday update this app to use AU as well..
Hi 642carl,

Can immediately assign both of them (Modular, Gadget) to a Cubasis audio track via IAA.
In earlier IAA forum topics, I have listed the additional steps how to setup Cubasis to record MIDI next to audio, given the 3rd party app supports IAA audio only.

Please make sure to let Korg knows about your AU request!

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

Post Reply

Return to “Cubasis”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests