Event fades not working on some MIDI tracks

Post Reply
User avatar
powerobject
Junior Member
Posts: 161
Joined: Sat Oct 25, 2014 9:27 am
Location: Chicagoland
Contact:

Event fades not working on some MIDI tracks

Post by powerobject » Fri Oct 26, 2018 1:28 am

Hi Lars,

Under what circumstances do the event fade-in/fade-out don't work? I guess when I use UltraMaximizer on the Master channel, the fades are not working on some tracks (MicroSonic/Micrologue).

Please advise...

Thanks,
Shekar

User avatar
LSlowak
Steinberg Employee
Posts: 3070
Joined: Thu Aug 08, 2013 12:36 pm
Contact:

Re: Event fades not working on some MIDI tracks

Post by LSlowak » Fri Oct 26, 2018 10:18 am

Hi shekar,

Thanks for your message, which has been shared with the team.

Giving the issue a quick check, things seem to work as expected here:
Fade lines on MIDI events only affect the initial note velocity, i.e. the fade curve's height at the beginning of the note defines its velocity and while the note is being played, the velocity doesn't change anymore.

For further editing, I'd suggest to use automation

If helpful, please have a look at our How to Use Automation and MIDI CC's in Cubasis tutorial for more information.

Hope that helps.

Best,
Lars
Lars Slowak - Project Management & Team lead Cubasis
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

Post Reply

Return to “Cubasis | Cubasis 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest