iC Pro and iPad first generation

Post Reply
Cochrane
New Member
Posts: 13
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:10 pm
Contact:

iC Pro and iPad first generation

Post by Cochrane » Tue Jan 22, 2013 10:03 am

Hello,

does the brand new iC Pro work with the first generation of iPads (iOS 5.x.x)?

Thanks,
Cochrane
NUENDO 5.5.6 NEK, NUENDO 6.5 NEK (yes, it works on Vista!), Nuendo 8.x (waiting for new PC...) - Q9650 3GHz Quad - VISTA/64 - 8GB RAM - 4TB HDs - RME HDSP 9652 - nVidia 8500GT passive - nVidia NVS 290 passive - 2*24" + 2*20" --- CUBASE 7.5 - Q9550 2.8GHz Quad - W7/64 - 8GB RAM --- Wavelab 7.2, HALion Sonic, VG2, GA3, HALion 4.5, VB, The Grand 3

User avatar
Home Studio 87
Member
Posts: 766
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:32 pm
Contact:

Re: iC Pro and iPad first generation

Post by Home Studio 87 » Tue Jan 22, 2013 10:22 am

one guy in gearslutz forum say it works
Gigabyte GA-X99P-SLI / Intel Corei7 6800k / 32 Go DDR4 / 4x SSD / Win 10 Pro x64 / UAD Apollo Twin USB / UAD2 Satellite Octo USB / UAD2 Octo PCIe / Cubase Pro 9.5 x64 / VEP6 / D-Touch Cubase / Console 1 / CMC Controllers / iPad 2&3 Lemur / Komplete Kontrol S61 MK2 /

User avatar
crohde
Member
Posts: 764
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:03 am
Contact:

Re: iC Pro and iPad first generation

Post by crohde » Tue Jan 22, 2013 3:13 pm

Hi Cochrane,

Officially we only support the new ones because older devices might not be powerful enough to handle big Cubase projects.
Best regards,

Carlos Rohde - Product Marketing Manager Cubase & Apps
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

maaaquemeseyo
Junior Member
Posts: 52
Joined: Thu Jan 27, 2011 9:12 pm
Contact:

Re: iC Pro and iPad first generation

Post by maaaquemeseyo » Tue Jan 22, 2013 6:38 pm

It works, but it's not very smooth and crashes often (I've only have checked in C7.0.1, project contains about 60 channels).
Anyway, I think it's a really great idea, and sooner or later I'll have to upgrade my iPad :mrgreen:

User avatar
John Purser
Junior Member
Posts: 110
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:57 pm
Contact:

Re: iC Pro and iPad first generation

Post by John Purser » Tue Jan 22, 2013 10:12 pm

iPad 1 works but not smoothly - not worth trying if you don't have the latest model (so I went and bought the latest - for more reasons than just running Cubase iC Pro!)
Cubase 10.0.15 | Halion 6 | Windows 10 home v1903 | 64 bit | Intel Core i7 @ 3.20GHz |16GB RAM | NVIDIA GeForce GTX 1070 (MSI) |
Steinberg UR28M -w- Steinberg USB Driver V1.9.9 | Using Softube and Waves plugin

byresman
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Jan 23, 2013 3:30 pm
Contact:

Re: iC Pro and iPad first generation

Post by byresman » Wed Jan 23, 2013 3:44 pm

crohde wrote:Hi Cochrane,

Officially we only support the new ones because older devices might not be powerful enough to handle big Cubase projects.

Can you point me to where it says that you only support new devices please? I specifically checked to see if my operating system on the ipad 1 was suitable, ie, over the operating system limit and it is. You specify over OS 5 - I have 5.1.1 installed on my ipad. It definitely doesn't say anywhere in the app store that the iC Pro is not suitable for iPad 1.

This doesn't seem right. Now you announce that it doesn't work. Normal practice is that if someone tries to install an app that will not work on his device a dialogue appears saying that the software is not suitable for that device.

Is there any way I can have a refund?

Byresman

User avatar
crohde
Member
Posts: 764
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:03 am
Contact:

Re: iC Pro and iPad first generation

Post by crohde » Thu Jan 24, 2013 2:15 pm

byresman wrote:
Can you point me to where it says that you only support new devices please? I specifically checked to see if my operating system on the ipad 1 was suitable, ie, over the operating system limit and it is. You specify over OS 5 - I have 5.1.1 installed on my ipad. It definitely doesn't say anywhere in the app store that the iC Pro is not suitable for iPad 1.

This doesn't seem right. Now you announce that it doesn't work. Normal practice is that if someone tries to install an app that will not work on his device a dialogue appears saying that the software is not suitable for that device.

Is there any way I can have a refund?

Byresman
Hi Byresman,

Please check the official product website:
http://steinberg.net/cubaseicpro
At the bottom you can find the supported devices.

You can get a refund through your iTunes account.
Best regards,

Carlos Rohde - Product Marketing Manager Cubase & Apps
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

nicopoche
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Jan 27, 2013 12:08 pm
Contact:

Re: iC Pro and iPad first generation

Post by nicopoche » Mon Jan 28, 2013 11:19 am

Hello !

I confirm that this app is too slow on Ipad 1 to be used correctly. I bought it because on AppStore it is just said "Ipad" for the compatitbility, so I thought it meant all Ipads...
Maybe the next upgrade will improve performances. ;)

Nicolas

Post Reply

Return to “Cubase iC Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests