Nuendo Support??

Post Reply
umfufu
Member
Posts: 339
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Nuendo Support??

Post by umfufu » Mon Jan 21, 2013 6:28 pm

Will this work with Nuendo? If so which versions?
I assume it does, as the last "Cubase ic" iOS app did, but I'm not going to spend the money until I know for sure.

(BTW, some mention of Nuendo in the press release/website would be nice Steinberg!)

Thanks
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

johngar
Member
Posts: 563
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:46 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by johngar » Tue Jan 22, 2013 4:04 am

I just tried it with Nuendo 5.5.4 64 bit, and it is working nicely.
PC | Nuendo 8 | Cubase 8 | i7-4930k | Win10 | 32gb ram | Intensity Pro | Radeon HD7700 | RME9632 | Euphonix MC Control -Mix - Transport | Genelec |

MacBook Pro 2.2Ghz i7 | OS X 10.9 | MOTU 828MKII |

artifactdetroit.com

umfufu
Member
Posts: 339
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by umfufu » Tue Jan 22, 2013 4:43 am

Awesome.
Thanks for the info!!
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

User avatar
crohde
Member
Posts: 764
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:03 am
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by crohde » Tue Jan 22, 2013 3:13 pm

Hello,

officially Nuendo is not supported, but as some users found out, it can work.
Best regards,

Carlos Rohde - Product Marketing Manager Cubase & Apps
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

umfufu
Member
Posts: 339
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by umfufu » Tue Jan 22, 2013 4:23 pm

Will Nuendo 6 be officially supported?
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

User avatar
crohde
Member
Posts: 764
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:03 am
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by crohde » Thu Jan 24, 2013 2:22 pm

Hi there,

Yes, we plan to support Nuendo 6. :)
Best regards,

Carlos Rohde - Product Marketing Manager Cubase & Apps
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook

umfufu
Member
Posts: 339
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by umfufu » Thu Jan 24, 2013 11:13 pm

Great. Thank you!
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

umfufu
Member
Posts: 339
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by umfufu » Thu Jan 24, 2013 11:14 pm

Just wanted to let everyone know that I've tried it with Nuendo 5.5.5 on OSX Mountain Lion and it's working great!
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1400
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by Oliver.Lucas » Fri Jan 25, 2013 9:00 am

Works great, but multiple marker lanes are causing problems
Main machine: Hexacore 3.3 Cheese grater with USB3 and RME Raydat, 48GB RAM, Radeon HD 7970, Caldigit FASTA USB C, Intensity Pro, macOS 10.14
Avid ProTools S3

ottomo
New Member
Posts: 49
Joined: Fri Nov 04, 2011 1:03 am
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by ottomo » Fri Jan 25, 2013 10:49 am

Is there a particular way to install that on Nuendo?for some reason the SKI Remote doesnt appear in the devices list. Plus i bought the app before checkin! :roll:
Workstation:i7 3 Ghz CPU, Gigabyte Z97, 32Gig RAM, System Drive 256 Gig SSD.
Software: Win10 latest vesrion 64Bit, Cubase 9.5, NI Komplete, Softube Console 1,Slate Digital,Soundtoys and a few more
Interface: RME HDSP Raydat with SSL Alphalink converters. Audient ID14(other system)
Controleers: Avid Artist Mix/Transport, Softube Console 1, Steinberg CC121 Controller, Steinberd CMC contorllers, IOS Metagrid

umfufu
Member
Posts: 339
Joined: Mon Jul 18, 2011 11:01 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by umfufu » Fri Jan 25, 2013 8:05 pm

Nope, I just ran the new installer.

You did press the plus sign right? It doesn't automatically appears in the list.

Ben
iMacPro 10 Cores, 64 Gigs Ram. High Sierra 10.13.6. CubasePro 10 and Nuendo 8 (latests). Universal Audio Interfaces.

ottomo
New Member
Posts: 49
Joined: Fri Nov 04, 2011 1:03 am
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by ottomo » Sat Jan 26, 2013 10:35 am

Thanx for the reply...i did but cant see the SKI remote...only houstonn and c121 from Steinberg...
Workstation:i7 3 Ghz CPU, Gigabyte Z97, 32Gig RAM, System Drive 256 Gig SSD.
Software: Win10 latest vesrion 64Bit, Cubase 9.5, NI Komplete, Softube Console 1,Slate Digital,Soundtoys and a few more
Interface: RME HDSP Raydat with SSL Alphalink converters. Audient ID14(other system)
Controleers: Avid Artist Mix/Transport, Softube Console 1, Steinberg CC121 Controller, Steinberd CMC contorllers, IOS Metagrid

Phonetical
Junior Member
Posts: 77
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:24 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by Phonetical » Fri Feb 08, 2013 4:25 pm

On N5.5.4/OS 10.6.8 and having no luck. iC Pro does not see computer - SKI extension installed without problem. Thoughts?
iMac 3.2GHz I5 / 24GB 1600 MHz / OS 10.8.5 / N6.5.3 / Apogee Duet

Armand Rochette
Moderator
Posts: 95
Joined: Thu Jan 24, 2013 5:01 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by Armand Rochette » Fri Feb 08, 2013 4:59 pm

Hi,


@ottomo
The extension's real name is "Steinberg SKI Remote", should be the second entry normally when you add a new device by clicking on + in Device setup.

@phonetical
Have you previously installed Bonjour? Please check this first.
Are you using the Wifi network broadcasted by your router or a direct ad-hoc connection with your mac?


Cheers,
Software Engineer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

Phonetical
Junior Member
Posts: 77
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:24 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by Phonetical » Fri Feb 08, 2013 5:39 pm

Bonjour appears to be working correctly - wifi network broadcasted by router.

Thanks for quick response - excited to hear that there will be N6 support.
iMac 3.2GHz I5 / 24GB 1600 MHz / OS 10.8.5 / N6.5.3 / Apogee Duet

Armand Rochette
Moderator
Posts: 95
Joined: Thu Jan 24, 2013 5:01 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by Armand Rochette » Fri Feb 08, 2013 5:46 pm

Hi


Would that be possible to give it another try by using an ad-hoc connection instead from your mac?


Cheers,
Software Engineer
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany
Check out Steinberg on YouTube, Twitter and Facebook!

Phonetical
Junior Member
Posts: 77
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:24 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by Phonetical » Fri Feb 08, 2013 6:02 pm

Just tried creating a network as such, no luck. iOS 6.0.1 a problem?
iMac 3.2GHz I5 / 24GB 1600 MHz / OS 10.8.5 / N6.5.3 / Apogee Duet

Phonetical
Junior Member
Posts: 77
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:24 pm
Contact:

Re: Nuendo Support??

Post by Phonetical » Fri Feb 08, 2013 6:12 pm

Curious if there are any specific Bonjour/sharing settings on Mac that need to be enabled in order for iC Pro to see Nuendo? Screen, file, and remote login all enabled.
iMac 3.2GHz I5 / 24GB 1600 MHz / OS 10.8.5 / N6.5.3 / Apogee Duet

Post Reply

Return to “Cubase iC Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest