Page 3 of 3

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Tue May 23, 2017 1:17 pm
by zipb
I can connect to Cubase Pro 9.0.2 from my iPad with iC Pro/iOS 10.3.2. I have to try to connect a couple of times, maybe quit and restart the app and then it will work. Not ideal, but sort of usable.
I deleted then reinstalled the iCPro device in Cubase. Don't know if this helped.

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Thu Jun 15, 2017 4:21 pm
by mart
I cant connect with either iphone or ipad on 10.3.2 to Cubase Pro 9.0.20 no matter how many restarts and reboots! Its just broken.

Devs, did Apple actually break their programming interface for sockets or was it that Cubase IC was using a deprecated library function that Apple disabled with 10.3?

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Thu Jun 15, 2017 5:09 pm
by fenderchris
mart wrote:I cant connect with either iphone or ipad on 10.3.2 to Cubase Pro 9.0.20 no matter how many restarts and reboots! Its just broken.
It does not work with 10.3.2 but apparently does work with 10.3.3 Public Beta.

See here:

viewtopic.php?f=174&t=116603&start=25

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Thu Jun 15, 2017 5:13 pm
by ChrisDuncan
fenderchris wrote:
mart wrote:I cant connect with either iphone or ipad on 10.3.2 to Cubase Pro 9.0.20 no matter how many restarts and reboots! Its just broken.
It does not work with 10.3.2 but apparently does work with 10.3.3 Public Beta.

See here:

viewtopic.php?f=174&t=116603&start=25
Some people reported that 10.3.2 fixed it for them. Others (myself included) didn't have that experience. That may be the same with 10.3.3.

I'm highly skeptical that the solution doesn't involve application code, since none of my other network dependent apps were broken, only iC Pro.

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Thu Jun 15, 2017 5:21 pm
by fenderchris
ChrisDuncan wrote:
fenderchris wrote:
mart wrote:I cant connect with either iphone or ipad on 10.3.2 to Cubase Pro 9.0.20 no matter how many restarts and reboots! Its just broken.
It does not work with 10.3.2 but apparently does work with 10.3.3 Public Beta.

See here:

viewtopic.php?f=174&t=116603&start=25
Some people reported that 10.3.2 fixed it for them. Others (myself included) didn't have that experience. That may be the same with 10.3.3.

I'm highly skeptical that the solution doesn't involve application code, since none of my other network dependent apps were broken, only iC Pro.
I'm with you there. And even if connection is re-established with 10.3.3 the app will still not function properly due to the fact that it fails completely in Cue Mix mode if a Nuendo project contains a VCA fader (probably true with Cubase too).

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Thu Jun 15, 2017 8:26 pm
by Joss
fenderchris wrote: And even if connection is re-established with 10.3.3 the app will still not function properly due to the fact that it fails completely in Cue Mix mode if a Nuendo project contains a VCA fader (probably true with Cubase too).
However, that is not the subject of this thread.

I am not on the beta prog, so I will wait till 10.3.3 comes out fully.

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Thu Jun 15, 2017 8:32 pm
by Konrath
ChrisDuncan wrote:
fenderchris wrote: Some people reported that 10.3.2 fixed it for them. Others (myself included) didn't have that experience. That may be the same with 10.3.3.

I'm highly skeptical that the solution doesn't involve application code, since none of my other network dependent apps were broken, only iC Pro.
OFI: For me with 10.3.2 it didn't work too but with 10.3.3 it does.

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Thu Jun 15, 2017 8:41 pm
by fenderchris
Joss wrote:
fenderchris wrote: And even if connection is re-established with 10.3.3 the app will still not function properly due to the fact that it fails completely in Cue Mix mode if a Nuendo project contains a VCA fader (probably true with Cubase too).
However, that is not the subject of this thread.

I am not on the beta prog, so I will wait till 10.3.3 comes out fully.
Quite right, but it is ancillary info that may be of interest to many people hoping to use the app again, seeming not you, but hey, it's not all about you (or me for that matter).
:D

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Tue Jun 20, 2017 3:42 pm
by LSlowak
Hi all,

We've released a status update regarding the topic.
Please find it here: viewtopic.php?f=174&t=118901

Thanks,
Lars

Re: [bug] Connection probs after IOS 10.3

Posted: Wed Jul 26, 2017 9:38 am
by LSlowak
Dear all,

On July 20, 2017, Apple released the latest iOS update version 10.3.3 and we are pleased to announce that this resolves former connectivity issues between Cubase iC Pro and supported Steinberg DAWs.

Please follow this link to learn more:
viewtopic.php?f=174&t=121062

Best,
Lars