CMC-CH global bypass not working on 8.5.1 Pro

This section is about Steinberg's CMC controllers
Post Reply
User avatar
Thal
New Member
Posts: 39
Joined: Sat Feb 06, 2016 11:50 am
Contact:

CMC-CH global bypass not working on 8.5.1 Pro

Post by Thal » Tue Mar 08, 2016 6:04 pm

Greetings,

I am running the latest Cubase PRO 8.5.1 64bit with several cmc controllers.
The only problem i have is with the CH controller,global bypass(shift+insert/eq/sends) doesnt work at all.
Nothing happens.
All controllers have the latest drivers and firmware updates.
My OS is Win 7 Ultimate 64bit.
Can someone confirm these issues?
All the best,
Thal


Windows 7 Ultimate
Cubase Pro 9.5.30
Mr816X
i7 8700k

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2144
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: CMC-CH global bypass not working on 8.5.1 Pro

Post by BriHar » Sun Mar 13, 2016 10:32 pm

I have the same specs and can confirm that the buttons in question work as they should on any audio track. I'm confused however by your reference to "global". These command buttons affect the selected 'CH'annel only and are not forseen with Shift functions. You could assign new key-commands for these global bypass commands to the F4,6,8 user commands of the CMC-CH and they would be activated by pressing the shift and the button to the left of the intended button (the commands are in the mixer category). That's about the closest you'd get.
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 8.5.15 - 64bit | Cubase AI8 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

User avatar
Thal
New Member
Posts: 39
Joined: Sat Feb 06, 2016 11:50 am
Contact:

Re: CMC-CH global bypass not working on 8.5.1 Pro

Post by Thal » Mon Mar 14, 2016 11:14 am

This is Steinberg`s official video representation with Greg Ondo.
Set it to 2:10.
You can clearly see he uses the shift key to globally bypass(eq,inserts,sends).
I know i can set other f buttons for that,but it would be very handy to use it they way Greg does.
Otherwise i love this thing.
https://www.youtube.com/watch?v=Gf4gCxdzEPQ
Last edited by Thal on Mon Mar 14, 2016 9:49 pm, edited 1 time in total.
All the best,
Thal


Windows 7 Ultimate
Cubase Pro 9.5.30
Mr816X
i7 8700k

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2144
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: CMC-CH global bypass not working on 8.5.1 Pro

Post by BriHar » Mon Mar 14, 2016 9:49 pm

It would be nice and logical I admit, but there is no mention of this in the Operation Manual for the CMCs.

Greg appears to be running Cubase 6, which is what I was running when I first got the CMCs and can't say I ever remember seeing this particular function, but it may indeed have worked back then.

Did it ever work for you?

For me it's the lack of a Listen control which I find more useful than solo - but I believe that function was introduced into Cubase after these controllers were designed; again I could assign an F command to one of the other buttons, but the key indicator will not latch as it does for the other dedicated functions (M,S,R,W...)
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 8.5.15 - 64bit | Cubase AI8 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

User avatar
Thal
New Member
Posts: 39
Joined: Sat Feb 06, 2016 11:50 am
Contact:

Re: CMC-CH global bypass not working on 8.5.1 Pro

Post by Thal » Mon Mar 14, 2016 9:57 pm

Yea,the global bypass option is not in the manual,i noticed that yesterday.
I bought this thing a week ago.
I love it though.
I have several controllers,though this thing is so unique and ahead of its time.
The fader is so smooth and sensitive,i was instantly convinced.
All the best,
Thal


Windows 7 Ultimate
Cubase Pro 9.5.30
Mr816X
i7 8700k

Post Reply

Return to “Steinberg CMC Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest