CMC CH basically useless (well, for me)

This section is about Steinberg's CMC controllers
Post Reply
sonic74
Member
Posts: 203
Joined: Sun Oct 13, 2013 4:34 pm
Contact:

CMC CH basically useless (well, for me)

Post by sonic74 » Sat Jan 17, 2015 1:46 am

Hi, I bought the CMC CH with great hope, only to find out that it's basically unusable for me. For this reason:

When I go to a midi track with a virtual instrument on it, the Fader shows 0. Because it shows (and controls) the MIDI volume, not the audio fader volume.

Why on earth should I use midi volume, or be forced to using midi volume?

Please add new functionality to CMC CH. I know it cannot be difficult.

Thanks.

Sonic
cubase pro 10.0.5 / intel 5960x @ 4GHz / asus x99 deluxe / 64gb ddr4 @ 3000MHz / vst connect pro / vsl ensemble pro 5 / korg nanokontrol2 / spl 2control / behringer bcf-2000 / lynx aes-16e / lynx aurora 16vt / uad quad / neumann kh310 / genelec 8050a / too many plugins

User avatar
theRoyal1
Member
Posts: 410
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:08 pm
Contact:

Re: CMC CH basically useless (well, for me)

Post by theRoyal1 » Tue Oct 10, 2017 11:07 pm

This is such a PITA!!

SteinAHA abandoned it's user base BIGTIME by discontinuing support for these.
Custom WS: i7 3930k | Corsair H100 | Sapphire HD7950 Dual X | 32GB GEIL Evo Corsa DDR3 1600 | MSI BigBang XPower II | 6xSamsung 840/850 EVO 1TB + 1x4TB + 2xWD2500 + 2xWD4001 HDD | Enermax 1200w 80+ Platinum | CM Cosmos II
Cubits : Cubase 10.0.5
CMC-TP | CMC-CH | CMC-PD | CMC-AI | 2xCMC-FD | CMC-QC

Main Gear: Access Virus Ti ,Virus C | Maschine Studio | Roland TR-8, TB-3, VT-3 | Roland XV-5080, JV-2080 | Korg Triton pro 76 | Novation SL MKII | Goliath HD | Yamaha AW4416 | MOTU MidiXT | Mackie HR824 | Seiki SE50UY04

User avatar
Mittacious
New Member
Posts: 10
Joined: Sun Dec 13, 2015 6:30 pm
Contact:

Re: CMC CH basically useless (well, for me)

Post by Mittacious » Tue Jan 23, 2018 5:51 pm

Excuse me if this is a dumb answer, but why not load up your virtual instrument by right clicking and using "Add Instrument Track"?
Then you only have one virtual instrument track controlled by the slider. You'll only have MIDI info there, but you can freeze it to audio whenever you want.

But I don't know your workflow.

If it really doesn't work I would sell it and look into the iOS app Cubase IC Pro, which might help you.

User avatar
Martyprod
Junior Member
Posts: 72
Joined: Sun Dec 01, 2013 2:20 pm
Contact:

Re: CMC CH basically useless (well, for me)

Post by Martyprod » Sun Jan 28, 2018 6:59 pm

In CH the fader control what is selected ! so if you, like Mittacious tell, create an instrument track, and select it, the fader will control the audio volume of the instrument (as it's an instrument track, there is no Midi fader with it) !.
If your workflow use only Midi track (like Kontakt) or the Midi Racks in Cubase, well yes there is an issue. i have them all except the Ai one, and i love these stuffs very very much ! Give it a chance !
Cubase Pro 9.5 / Windows 10 x64 I7-7700 / Korg Nanokey2 / iRig Keys 37 Pro / UR22 / 2 x Steinberg CMC-FD + CH + TP + PD + QC + AI / Yamaha U1 + Pianodisc ProRecord III

Post Reply

Return to “Steinberg CMC Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest