AI button is not working on Steinberg vst 3 plugins

This section is about Steinberg's CMC controllers
Post Reply
MartijnS
New Member
Posts: 34
Joined: Tue Jan 04, 2011 1:52 pm
Contact:

AI button is not working on Steinberg vst 3 plugins

Post by MartijnS »

Why I cannot control my steinberg vst 3 plugins with the CMC AI button?
Also adjusting the plugins with my mouse is extremely difficult what could
be the reason for this.

I am using Cubase 7 64 bit.

I hope somebody can help me

Regards,

Martijn

User avatar
BriHar
Senior Member
Posts: 2159
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:10 pm
Contact:

Re: AI button is not working on Steinberg vst 3 plugins

Post by BriHar »

Not sure what they're waiting for, even many of the controlroom functions in Cubase don't work with the AI.
"...yes I think it can be easily done, just take everything down to Highway 61."

Sun Point Studio Turbenthal, Switzerland


Cubase Pro 10.5.20 - 64bit | Cubase AI 10.5 | WaveLab 9.0.10 - 64bit | PT10 | UR28M | UR44 | CMC-PD/4xFD/QC/AI/CH/TP | BCF2000 | Contour Shuttlexpress | Graphire Tablet | Cubendo Custom Keyboard | Lenovo E31 Workstation:Xeon E3-1225V2/3.2GHz; 14GB DDR3 SDRAM; 2x Intel-Flash520 SSD 180GB (C:/D:);1TB 7200rpm Sata3 (F:); DVD RW (E:); Ext. 3TB USB3 Freecom + WD 1TB; Nvidea GeForce GT 630 4GB DDR3 Video Ram AGP PCIE | Win 10 Pro 64 Bit

Stefan Schreiber
Moderator
Posts: 211
Joined: Tue Dec 14, 2010 10:49 am
Contact:

Re: AI button is not working on Steinberg vst 3 plugins

Post by Stefan Schreiber »

Hi MartijnS,

Could you give some more information about the plug-ins that are affected?

Best regards,
Stefan Schreiber
Stefan Schreiber - Senior Marketing Manager Hardware
Steinberg Media Technologies GmbH
Hamburg, Germany

Connect with Steinberg on Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, SoundCloud

MartijnS
New Member
Posts: 34
Joined: Tue Jan 04, 2011 1:52 pm
Contact:

Re: AI button is not working on Steinberg vst 3 plugins

Post by MartijnS »

Hi Stefan,

For instance the compressor, roomworks, stereodelay, you could roughly say all the Steinberg plugins included in Cubase.
3the party plugins are working fine with the mouse.

When I use the generic editor I don't have problems than both the mouse and the AI button are working.

Best regards,

Martijn

Post Reply

Return to “Steinberg CMC Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests