No HSO in Cubase 6 Instruments

For users of legacy Steinberg VST Instruments | VST Effects software
Post Reply
Nyke
New Member
Posts: 5
Joined: Tue Jan 18, 2011 9:05 am
Contact:

No HSO in Cubase 6 Instruments

Post by Nyke » Mon Jan 31, 2011 6:53 pm

I've just upgraded from Cubase 5 to Cubase 6. When I did so I also bought a new computer and now I have Windows 7 as operating system. Everything seems ok except that there are no Halion Symphonic Orchestra in the system. When I go to the load instrument part there are no HSO. Please, anyone, help. :cry:

User avatar
MrSoundman
Senior Member
Posts: 2393
Joined: Fri Dec 24, 2010 3:27 am
Contact:

Re: No HSO in Cubase 6 Instruments

Post by MrSoundman » Mon Jan 31, 2011 9:33 pm

Assuming you have a license (?) and have installed the content from the 2nd DVD, you'll find the HSO sounds in HALion Sonic SE. Filter on "symphonic" and it should list 111 patches.

There's no seperate HSO VSTi as part of Cubase 6 but if you want you can download the latest version and it will run with the same license as the HSO VST Instrument Sound Set.
Windows 10 • Cubase 10.5.0 • WaveLab 10.0.0 • SpectraLayers 6.0.20 • HALion 6.3.1 • Groove Agent 5.0.20 • Midex

Nyke
New Member
Posts: 5
Joined: Tue Jan 18, 2011 9:05 am
Contact:

Re: No HSO in Cubase 6 Instruments

Post by Nyke » Tue Feb 01, 2011 9:09 am

Ok! I'll have a look at it this evening. I was a bit confused since they had this new HSO interface in the manual. I thought that it would open with that interface. Many thanks! Nyke

Nyke
New Member
Posts: 5
Joined: Tue Jan 18, 2011 9:05 am
Contact:

Re: No HSO in Cubase 6 Instruments

Post by Nyke » Tue Feb 01, 2011 10:56 pm

Thanks MrSoundman. That solved my problem! :D

Post Reply

Return to “Legacy Steinberg VST Instruments | VST Effects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest