Arranging input channels in the mixconsole

For users of legacy Steinberg Cubase software
Post Reply
gbakerjr
Junior Member
Posts: 56
Joined: Mon Nov 25, 2013 11:37 am
Contact:

Arranging input channels in the mixconsole

Post by gbakerjr »

Based on searching this forum, I think I know the answer to this question already, but I'm having a hard time believing the answer so I thought I'd ask just to be sure.

So, as far as rearranging or reordering audio tracks in the mixconsole, basically the tracks in the mixconsole follow the same order of the project window. Move a track in the project window, the position of that track in the mixconsole changes appropriately. Is there no way to rearrange or reorder *input* channels in the mixconsole? They simply follow the order they were created in and that's that? Am I missing something? A quick search of the forum and the threads I found appear to indicate that's the case. I would think that the ability to order inputs tracks as you want them should be a fairly basic and fundamental function.

-steve-
External Moderator
Posts: 9674
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Arranging input channels in the mixconsole

Post by -steve- »

Check out the Zones tab in the Channel Selector.

gbakerjr
Junior Member
Posts: 56
Joined: Mon Nov 25, 2013 11:37 am
Contact:

Re: Arranging input channels in the mixconsole

Post by gbakerjr »

The zones tab allows you to move things to one side or the other, but I'm talking about the order of the channels individually. So, if I have my inputs set up Bass-Guitar-Keys-Vox, but I want to change it so the order is Vox-Bass-Keys-Guitar, can I do that?

-steve-
External Moderator
Posts: 9674
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:42 pm
Contact:

Re: Arranging input channels in the mixconsole

Post by -steve- »

Yeah, that's only doable in the project window. Much requested function.

User avatar
Adam_Bove
Member
Posts: 210
Joined: Sun Feb 06, 2011 4:29 am
Contact:

Re: Arranging input channels in the mixconsole

Post by Adam_Bove »

AFAIK there is no way to reorder input channels in the MC. You could try saving different configs as presets in VST connections.
Intel Core 2 Quad | Windows 10 64bit | Nuendo 8.3.0 | Cubase 10.0.10

musikertimo
New Member
Posts: 49
Joined: Fri Mar 18, 2016 3:06 pm
Contact:

Re: Arranging input channels in the mixconsole

Post by musikertimo »

This is also a wish on my list. Please bring it in V11.

Post Reply

Return to “Older Cubase versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests