vst instrument patterns not loading (all files missing)

All topics on VST Sound Instrument Sets, VST Sound Loop Sets and Sequel Content Sets
Post Reply
l_c
New Member
Posts: 22
Joined: Fri Nov 28, 2014 9:02 pm
Location: east scotland
Contact:

vst instrument patterns not loading (all files missing)

Post by l_c »

hi

i upgraded from artist 8 to 8.5 less than 24 hours ago and somethings wrong in vst.
in groove agent se4 when i load up a drum pattern (i.e. Brush Kit) it tells me the files are missing.
it reads at the top of the pop up window; missing sound archive (double click to register).
i double click and it takes me to folders that have no necessary drum function.
basically, none of the patterns are to be found.
it reads at the bottom of the same pop up window; 31 missing files (this is with regards to Brush Kit).
this happens not only with the Brush Kit but with all vst instruments in the vst folders.
it then goes on to say files are missing and asks; please check installation
the entirety of the files pertaining to the vst are missing and i cant find a solution.

none of the youtube tutorials mention this possibility and I can't find anything in the instruction manual.

i went back to trying artist 8 and the same problem has started happening there.

can anyone instruct me on what to do?

thanks

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2877
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: vst instrument patterns not loading (all files missing)

Post by Romantique Tp »

Register your eLicenser to your MySteinberg and download the Cubase 8.5 full installer from there.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

l_c
New Member
Posts: 22
Joined: Fri Nov 28, 2014 9:02 pm
Location: east scotland
Contact:

Re: vst instrument patterns not loading (all files missing)

Post by l_c »

the registration page tells me - this eLicencer number has already been registered by another user.

i don't know why. i am the only person who uses this computer and this account.

Romantique Tp
External Moderator
Posts: 2877
Joined: Fri Aug 07, 2015 3:25 pm
Contact:

Re: vst instrument patterns not loading (all files missing)

Post by Romantique Tp »

Check all of your email accounts and use the search the function to check if you haven't created a MySteinberg account before. If you can't find anything contact Steinberg support by clicking My Support in your MySteinberg and tell them about your situation.
Every time someone says "it must be easy to add/fix", a programmer dies.

Cubase Pro and Wavelab Pro (latest), Windows 7 Ultimate 64-bit, MSI Z87-G45 GAMING, i5 4690k, GeForce GTX 760, almost every Steinberg plugin and expansion, Trilian, Komplete 10, etc etc etc etc

Post Reply

Return to “VST Sound Instrument Sets and Content Sets”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest