Page 1 of 1

Hypnotic Dance step modulator

Posted: Mon May 23, 2011 10:28 pm
by casemundy
Is there a way to tell the step modulator what parameter to modulate? at the moment i can only make it modulate pitch, regardless of which preset I select from the dropdown (seems "cutoff 1" should modulate the cutoff frequency)

Re: Hypnotic Dance step modulator

Posted: Tue May 31, 2011 5:51 pm
by Matthias Quellmann
Hi,

When you deactive the "show macro page" option you are able to edit the the modulation matrix and choose which parameter to be modulated in the step modulator.

Cheers,
Matthias

Re: Hypnotic Dance step modulator

Posted: Tue May 31, 2011 10:22 pm
by crofter
I have no such button with Halion sonic SE, is this only available with Halion Sonic full version?

Re: Hypnotic Dance step modulator

Posted: Wed Jun 01, 2011 8:21 am
by casemundy
I'm with you crofter. I don't have this option. Is it in the "options" menu within the plugin's GUI?

Re: Hypnotic Dance step modulator

Posted: Wed Jun 01, 2011 8:38 am
by crofter
I only found it in the Hypnotic dance user manual when I clicked on the ? on the macro page but I don't have the option.

Re: Hypnotic Dance step modulator

Posted: Fri Jun 24, 2011 10:25 am
by Dave Wise
I couldn't find assigning / changing pitch or cutoff in HALion Sonic SE
(Although it might be there somewhere)

But it's definitely there in the full version of HALion Sonic.

See attached: macro button circled, and the step mod is available via the MATRIX button.
Set the source/modifier to the step modulator, and the destination can be pitch, cutoff or anything else you want to modulate.

I really like HALion Sonic (so much that I've just got HALion-4). The synth is really solid and the Hypnotic Dance set does exactly what it says, very conveniently. It certainly opens up the modulation capabilities available.

Re: Hypnotic Dance step modulator

Posted: Fri Jan 27, 2012 4:10 am
by MGenesisDance
I found that you have to use automation to do those sort of effects. Cutoff, Resonance and other properties can be edited that way.

Not quite as simple as modulation but it should do what you need :)

Hope this helps! :D

Re: Hypnotic Dance step modulator

Posted: Tue Apr 02, 2013 3:30 am
by Howifeel
Matthias, can you ellaborate? I own a full version of Halion 4 and cannot find what you are describing.

Re: Hypnotic Dance step modulator

Posted: Tue Apr 02, 2013 6:35 pm
by Howifeel
Never mind. The step modulator can only be used via the matrix modulation settings.