VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

All topics on VST Sound Instrument Sets, VST Sound Loop Sets and Sequel Content Sets
DjRavix
Junior Member
Posts: 68
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:41 am
Contact:

VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by DjRavix »

I heard about HALion One being replaced by HALion Sonic SE in Cubase 6
However what will happen for people who own the VST Sound Instrument Set Synthesizers for HALion ONE ???
Will The owners of this soundset get an update so it will run on HALion Sonic SE Or even the Full HALion Sonic ???
Or will the people who still have it have to install HALion One to still be able to use this package ???
PC Related Hardware:
Intel 3930K, 64GB Ram, SSD + Lot of HDD Space
Audio Related Hardware:
828MK3,61SL MKII,Virus A,Ultra Nova,Perception 200,Se Reflexion Filter,Nano Patch+,KRK RP8
Audio Related Software:
Cubase9,WavelabElements9,HSO,Grand3,HALion5,Korg LCAE,RPExplorer3,FF Bundle,Inflator,Sylenth1,Z3TA+2,Nexus2,VengeancePlugins,Various Sample Packs

Chris Beuermann

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by Chris Beuermann »

Hello DjRavix,


In this case HalionOne needs to be installed. HalionOne is still on the installation disc of Cubase 6, but will not beeing installed on default.

Cheers,

Chris

DjRavix
Junior Member
Posts: 68
Joined: Thu Dec 16, 2010 1:41 am
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by DjRavix »

Chris Beuermann wrote:Hello DjRavix,


In this case HalionOne needs to be installed. HalionOne is still on the installation disc of Cubase 6, but will not beeing installed on default.

Cheers,

Chris
Thanks for the Response Chris ...
So eventually the "VST Sound Instrument Set Synthesizers" Can currently be seen as "Discounted" Since HALion One Actually belongs to the past (Like The A1 but with the exception that it's still included)

Well I was actually hoping that it would be converted so it would run with HALion Sonic
at least that way people will still buy it (maybe even those Who only have HALion Sonic)

Well maybe it's an Idea for Steinberg HQ to think about ;)
PC Related Hardware:
Intel 3930K, 64GB Ram, SSD + Lot of HDD Space
Audio Related Hardware:
828MK3,61SL MKII,Virus A,Ultra Nova,Perception 200,Se Reflexion Filter,Nano Patch+,KRK RP8
Audio Related Software:
Cubase9,WavelabElements9,HSO,Grand3,HALion5,Korg LCAE,RPExplorer3,FF Bundle,Inflator,Sylenth1,Z3TA+2,Nexus2,VengeancePlugins,Various Sample Packs

iRan
Member
Posts: 277
Joined: Sun Dec 26, 2010 12:52 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by iRan »

I hope they will do more midi loops maybe with Halion sonic
midi loops are great to use :( :?:
Cubase Pro 10, HALion 6, Steinberg UR824,
Yamaha Headphones Yamaha KX61 Yamaha Monitors
27 inch iMac i7 Quad Core iPad Air with iC Pro.
6 Core PC. Roland Vdrums

1-2-Many
New Member
Posts: 21
Joined: Wed Jan 12, 2011 5:53 am
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by 1-2-Many »

Classic treatment of yet another from their VST instrument line by Steinberg.

I swear they have VSTi Alzheimer's, as any VSTi they put their name on is soon forgotten and left behind.

(Yes my comments are rough, but you know it's true Steinberg!)

iRan
Member
Posts: 277
Joined: Sun Dec 26, 2010 12:52 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by iRan »

Agree another Steinberg Instrument Bites the dust
:roll:
Cubase Pro 10, HALion 6, Steinberg UR824,
Yamaha Headphones Yamaha KX61 Yamaha Monitors
27 inch iMac i7 Quad Core iPad Air with iC Pro.
6 Core PC. Roland Vdrums

nexis
Member
Posts: 239
Joined: Wed Jan 05, 2011 10:49 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by nexis »

1-2-Many wrote:Classic treatment of yet another from their VST instrument line by Steinberg.

I swear they have VSTi Alzheimer's, as any VSTi they put their name on is soon forgotten and left behind.

(Yes my comments are rough, but you know it's true Steinberg!)
Yeah, that blows, because I just bought it! Granted it's only 30 bucks, but I wouldn't have gotten it if I knew it wasn't supported my my Cubase 6. I just wish I knew it before hand. nowhere does it say on the web site that you can't use it with Halion Sonic LE...

nexis

They should give me a discount ...or give me my hard earned money back!
Cubase 10.5 PRO, Steinberg MR816 CSX (2 of them), Windows 10 Pro, i7 Processor, 24 gigs of RAM, 3 Separate TB Drives, BluRay Burner Dual Monitors

User avatar
GIRO
Junior Member
Posts: 124
Joined: Tue Dec 21, 2010 9:24 pm
Location: USA
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by GIRO »

I just got this VST set and on the site it says that,
Synthesizers is compatible with:

Cubase 6/ Cubase Artist 6/Cubase Elements 6*
Cubase 5 / Cubase Studio 5 / Cubase Essential 5
Cubase 4 / Cubase Studio 4 (version 4.5 or higher)
Sequel 2
Nuendo NEK (version 4.2 or higher)


YET I can't find it..... ALSO HALion One no longer loads anything from Cubase 6... With Cubase 5 I can load HALion One patches but the VST sound set "Synthesizers" is also missing in action..

The only way to actually load this sound set is to use MEDIABAY and load the midi loops into CUBASE 6 and you get a VST track with HALion One and the patch loaded..

This is very annoying Steinberg... CLEARLY SAYS ON THE PAGE that Synthesizers is compatible with:
Cubase 6/ Cubase Artist 6/Cubase Elements 6*
Cubase 5 / Cubase Studio 5 / Cubase Essential 5
Cubase 4 / Cubase Studio 4 (version 4.5 or higher)
Sequel 2
Nuendo NEK (version 4.2 or higher)

BUT ITS NOT!!!
Salvador Peláez
http://www.durotronik.com http://www.pristinestudio.com
System: INTEL 6 Core 3.21ghz 16GB Ram - Windows 10
DAW: Nuendo - Cubase Pro 10.5 - WL Pro 9 - HALion 6 - HALion Sonic 3 -
HW: MR816CSX - UR28M - UR824 - CC121 -

User avatar
GIRO
Junior Member
Posts: 124
Joined: Tue Dec 21, 2010 9:24 pm
Location: USA
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by GIRO »

Chris Beuermann wrote:Hello DjRavix,


In this case HalionOne needs to be installed. HalionOne is still on the installation disc of Cubase 6, but will not beeing installed on default.

Cheers,

Chris
CHRIS! HALION ONE is installed and does not read the Content we just bought.. not even its own content! comes out blank in medaibay too.. Cubase 6.0.2 Win7 64bit

Synthesizers

The VST Sound Instrument Set Synthesizers for HALion ONE presents massive content in the styles of the ’80s, electro and ambient together with the latest trance, techno and minimal electro sounds, letting you produce studio-quality projects quicker than ever before.

More than 140 high-quality VST 3 sound sound presets of the most popular synths
Over 350 impressive MIDI loops arranged in easy-to-use categorized construction kits
Exclusively available as easy download (less than 400 MB)
Windows and Mac installer included

Synthesizers is compatible with:

Cubase 6/ Cubase Artist 6/Cubase Elements 6*
Cubase 5 / Cubase Studio 5 / Cubase Essential 5
Cubase 4 / Cubase Studio 4 (version 4.5 or higher)
Sequel 2
Nuendo NEK (version 4.2 or higher)


From the SITE!! This is incorrect and now I'm short $29 :? And so are a bunch of people I know and many I don't know in this forum...

SO why HALion Sonic is not reading this CONTENT... that is the QUESTION of the CENTURY :) HALion 4 also not reading this...
Salvador Peláez
http://www.durotronik.com http://www.pristinestudio.com
System: INTEL 6 Core 3.21ghz 16GB Ram - Windows 10
DAW: Nuendo - Cubase Pro 10.5 - WL Pro 9 - HALion 6 - HALion Sonic 3 -
HW: MR816CSX - UR28M - UR824 - CC121 -

FREDDO71
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:56 am
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by FREDDO71 »

Hello
I just buy it, read what you wrote and I constat that I have 300 Mo of unused files on my desktop, , a big msi file, and 29 euros less in my bank account.
I discover that if it's work , I will ear Korg MS10 sounds....
STEINBERG is a serious house, I don't understand. I think that law permits 7 days retractation, I will try to use, it's abnormal to give money for *flower* and says thank you.
Nest regards

nexis
Member
Posts: 239
Joined: Wed Jan 05, 2011 10:49 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by nexis »

I still confirm, I can't get the sets to work either. Yes, we are out of our money. What is described on the web site is not true. Good luck to all of us getting our money back or an answer right from Steinberg. I don't think either will happen. My answer would be we just don't buy any of the sets anymore unless we know for sure that they work.

A free compatibility update would be nice...

nexis
Cubase 10.5 PRO, Steinberg MR816 CSX (2 of them), Windows 10 Pro, i7 Processor, 24 gigs of RAM, 3 Separate TB Drives, BluRay Burner Dual Monitors

Defect
New Member
Posts: 20
Joined: Thu Mar 24, 2011 9:43 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by Defect »

Hi Everyone,

I think I had the same problem as you guys, but mine is solved now by Chris Beuermann, see: https://www.steinberg.net/forum/viewtop ... 26&t=15109

The way that enables you to view the files is the following;
* little note, I use Cubase Artist 6, so if you use an earlier version of Cubase it might bi slightly different *
- Start Cubase
- Go to Media and select Media Bay (or press F5 if you use Windows as O.S.)
- On the left of the Media Bay should be the pack. If you click the + of "VST Sound" you should see everything in the pack.

To add a loop or a sound in your Project you can right-click it and choose Insert into Project.

I haven't found out how to see the MIDI files yet, so if anyone founds out, please let us know!

Hartfeldt
New Member
Posts: 1
Joined: Wed Feb 01, 2012 2:21 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by Hartfeldt »

New to the forum. Does Steinberg personel adress issues posted in this forum?

BTW, I like the "quickfix" posted above, but still...
Frost Blushbox
Cubase Artist 6

Kristine
New Member
Posts: 3
Joined: Sun Mar 25, 2012 7:54 am
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by Kristine »

Any idea for a quick fix for Cubase 5?

electronix
Junior Member
Posts: 123
Joined: Fri Jun 17, 2011 1:47 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by electronix »

Having the same issue, how do we play these in Halion Sonic? It doesn't find them. I do not own Cubase 6.

Is there any help here for this?

Ok I noticed this is only available for halion one.. this is on the same page as the halion sounds are,this is confusing!
Mac Pro 8 Core|4ghz|1600mhz|12GB Ram|10.7.2 OSX Lion|Rme Fireface|Lavry AD10/Lavry DA10|Novation Impulse 61|Novation Sl MK2 Zero|Alesis QS7|.N.I.Maschine.|Grace 101|Focusrite Pre|Presonus Monitor Station|HP4|Faderport|DynAudio Bm5a MK2|22 GIK Traps
Software: Cubase 6.5|Studio One Pro 2|Logic 9

electronix
Junior Member
Posts: 123
Joined: Fri Jun 17, 2011 1:47 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by electronix »

Kristine wrote:Any idea for a quick fix for Cubase 5?
Why doesn't Steingberg answer the questions for you? I'm afraid that even if I buy cubase 6 artist it might not work now,and no one from steinberg is talking or even helping this user out who already owns the version 5?

What is wrong with them?
Mac Pro 8 Core|4ghz|1600mhz|12GB Ram|10.7.2 OSX Lion|Rme Fireface|Lavry AD10/Lavry DA10|Novation Impulse 61|Novation Sl MK2 Zero|Alesis QS7|.N.I.Maschine.|Grace 101|Focusrite Pre|Presonus Monitor Station|HP4|Faderport|DynAudio Bm5a MK2|22 GIK Traps
Software: Cubase 6.5|Studio One Pro 2|Logic 9

Shinta215
Senior Member
Posts: 1032
Joined: Sat Feb 18, 2012 8:26 pm

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by Shinta215 »

electronix wrote:
Kristine wrote:Any idea for a quick fix for Cubase 5?
Why doesn't Steingberg answer the questions for you? I'm afraid that even if I buy cubase 6 artist it might not work now,and no one from steinberg is talking or even helping this user out who already owns the version 5?

What is wrong with them?
Have you tried contacting support?

electronix
Junior Member
Posts: 123
Joined: Fri Jun 17, 2011 1:47 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by electronix »

No Because I don't own cubase,but perhaps the users who do should get an official word back. I'll wait to hear from them,as this will reflect my purchase of cubase 6, or if not.
Mac Pro 8 Core|4ghz|1600mhz|12GB Ram|10.7.2 OSX Lion|Rme Fireface|Lavry AD10/Lavry DA10|Novation Impulse 61|Novation Sl MK2 Zero|Alesis QS7|.N.I.Maschine.|Grace 101|Focusrite Pre|Presonus Monitor Station|HP4|Faderport|DynAudio Bm5a MK2|22 GIK Traps
Software: Cubase 6.5|Studio One Pro 2|Logic 9

Shinta215
Senior Member
Posts: 1032
Joined: Sat Feb 18, 2012 8:26 pm

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by Shinta215 »

electronix wrote:No Because I don't own cubase,but perhaps the users who do should get an official word back. I'll wait to hear from them,as this will reflect my purchase of cubase 6, or if not.
However, since this is a user forum, you may never hear the response (assuming the users contacted support).

solidsilver
Junior Member
Posts: 74
Joined: Wed Feb 02, 2011 12:04 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by solidsilver »

I'd really like steinberg to point these presets to halion sonic. It can't be that hard for a quick update.
Win 10 Pro
Cubase 9 (latest available build)
S1 v3 (latest available build)
Ableton Live 9 (latest available build)
PT 12 (latest available build)
GA-Z87X-UD5H
i7-4770K
1 x UAD Quad card
Samsung 840 Evo 1 TB with 2 Crucial SSD M4 Storage
32GB Ram

Shinta215
Senior Member
Posts: 1032
Joined: Sat Feb 18, 2012 8:26 pm

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by Shinta215 »

solidsilver wrote:It can't be that hard for a quick update.
From what I understand, HalionONE and Halion Sonic are two radically different engines.

HalionONE is a synth engine (generating its own sounds).
Halion Sonic is a rompler engine (playing back stored sounds).

I don't think that there's any direct (or quick) way to make it work together.

The "synthesizers" and "prologue discoveries" sets are presets for an existing VI (both synth engines).
"Elek drums" is a bunch of new sounds for an existing VI (a rompler engine).
"Hypnotic dance", "Triebwerk", and "Dark Planet" are new VIs all in themselves.

It could be done, but I think they'd have to record all the notes from all the presets into sound. Not exactly a quick (or cheap) process.
Last edited by Shinta215 on Sat May 19, 2012 11:28 pm, edited 1 time in total.

solidsilver
Junior Member
Posts: 74
Joined: Wed Feb 02, 2011 12:04 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by solidsilver »

Sonic se might be romper, but I know full sonic and halion 4 have synth functionality.
Win 10 Pro
Cubase 9 (latest available build)
S1 v3 (latest available build)
Ableton Live 9 (latest available build)
PT 12 (latest available build)
GA-Z87X-UD5H
i7-4770K
1 x UAD Quad card
Samsung 840 Evo 1 TB with 2 Crucial SSD M4 Storage
32GB Ram

Shinta215
Senior Member
Posts: 1032
Joined: Sat Feb 18, 2012 8:26 pm

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by Shinta215 »

solidsilver wrote:but I know full sonic and halion 4 have synth functionality.
Ah.

Missed that. :oops:

solidsilver
Junior Member
Posts: 74
Joined: Wed Feb 02, 2011 12:04 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by solidsilver »

When UAd and sound toys go 64bit I can see this preset pck going, no 32 bit bridge for me :D
Win 10 Pro
Cubase 9 (latest available build)
S1 v3 (latest available build)
Ableton Live 9 (latest available build)
PT 12 (latest available build)
GA-Z87X-UD5H
i7-4770K
1 x UAD Quad card
Samsung 840 Evo 1 TB with 2 Crucial SSD M4 Storage
32GB Ram

iRan
Member
Posts: 277
Joined: Sun Dec 26, 2010 12:52 pm
Contact:

Re: VST Sound Instrument Set Synthesizers Question

Post by iRan »

Yes once we start moving into 64 bit and new upgrades
it will no longer be useable
:|
Cubase Pro 10, HALion 6, Steinberg UR824,
Yamaha Headphones Yamaha KX61 Yamaha Monitors
27 inch iMac i7 Quad Core iPad Air with iC Pro.
6 Core PC. Roland Vdrums

Post Reply

Return to “VST Sound Instrument Sets and Content Sets”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest